Nyckeln till skatten, Svenska

Nyckeln till skatten kapitel 11

Nästa vecka läser vi kapitel 11 i ”Nyckeln till skatten”. Då ska Asta och Cesar försöka berätta för polisen Yngve och rektorn att de var vid ödehuset när inbrottet skedde. Man kan förstå deras vånda, eftersom de egentligen inte fick vara där alls.

Idag när vi gick igenom läxorna från kapitel 10 så var det lite blandade svar på sista frågan ”Hur tycker du Asta och Cesar ska göra”, de flesta tyckte att de skulle berätta men några tyckte inte att de skulle göra det för tänk om de blev oskyldigt anklagade.

Jag tycker att det är spännande att få läsa elevernas svar på arbetsbladen till läxan. Ibland ställer jag frågan då svaren finns både på ytan och under ytan. Då ser man tydligt vilka som har en djupare förståelse för texten, beroende på vilket svar de ger, och vilka som behöver träna mer på de olika läsförståelsestrategierna.

Till kapitel 11 ska vi träna på att återberätta texten med stödord och sökläsa efter Yngves ledtrådar i boken när vi arbetar i arbetsboken till Nyckeln till skatten. Vi ska också arbetade med idiomatiska uttryck. Det finns 16 stycken i lärarhandledningen som man kan kopiera. Vi ska arbeta med dem genom att eleverna ska få ett varsitt som de ska få illustrera till på bilden.

Läsförståelsefrågorna finns här:
Nyckeln till skatten På väg kap 11
Nyckeln till skatten A kap 11
Nyckeln till skatten B kap 11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.