Nyckeln till skatten, Svenska år 3

Nyckeln till skatten kap 10

Den här veckan har eleverna arbetat med att dramatisera texten i kapitel 9. De har valt om de vill dramatisera det som hände hemma hos Asta eller hemma hos Cesar. Jag delade in dem i grupper men de fick inom grupperna välja roller. De har nu tränat varje dag och de tycker att det är så roligt att ha repliker och ha motspelare (repliker finns som kopieringsmaterial i lärarhandledningen). De hjälper varandra, ger tips och de har hämtat rekvisita som tidning, ryggsäckar och ytterkläder. Kapitlet avslutas ju lite fyndigt med “stuvade makaroner” och det tycker de är jätteroligt att dramatisera. Så roligt för mig att gå runt och se deras fina samarbete, hjälpsamhet, glädje och se hur de växer med sin roll. På fredag ska de få visa upp för varandra.

Nästa vecka läser vi kapitel 10 och läsförståelsefrågor på tre nivåer finns här:

Nyckeln till skatten blå kap 10
Nyckeln till skatten A kap 10
Nyckeln till skatten B kap 10

2 kommentarer på “Nyckeln till skatten kap 10”

  1. Vilket bra material. Vad generöst att du delar med dig. Frågorna till “på väg” nivån passar jättebra till en av mina elever. Kommer du fortsätta lägga ut fler efter kap.12?
    Än en gång tack för att du delar.//Carina

    1. Hej, vad roligt att du har användning för dem 🙂 Jag kommer göra frågor till alla kapitel men jag gör dem allt eftersom vi läser kapitlet. Denna vecka läser vi kapitel 12. Hälsningar Cathrine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.