Nyckeln till skatten, Svenska år 3

Nyckeln till skatten kapitel 16

Nästa vecka läser vi kapitel 16 i ”Nyckeln till skatten”. I kapitlet så tänker Asta och Bea tillbaka till tidigare händelser när de har blivit inlåsta och hur det löste sig. Vi kommer att träna på att sammanfatta kapitlet och förutspå vad som kommer att hända i nästa kapitlet i arbetsboken.

Vi kommer även att jobba med ordbingo och träna på de ord som eleverna ska arbeta med i arbetsboken. Eleverna brukar få skriva ett urval av orden själva på sin bingoplatta (som har plats för nio ord, finns som kopieringsunderlag i lärarhandledninge) och sedan brukar jag dra ett ord som eleverna kryssar på sin bricka samt en no-hands-pinne så en av eleverna får försöka förklara vad ordet betyder. Den här gången arbetar vi i stationer så en grupp jobbar med ordbingo och de turas om i gruppen att dra ett ord, läsa upp ordet och förklara vad det betyder. Jag gjorde en lathund med orden om det var något ord de inte visste/kom ihåg vad det betydde. Lathunden och färdiga bingobrickor finns här: Ordbingo kap 16.

I de andra stationerna ska eleverna läsa veckans kapitel för varandra samt arbeta med att försöka sätta rubriker på de olika styckena i boken, i den sistnämnda stationen har de en varsin roll; berättare, sekreterare, ordfördelare och materialförvaltare. Läs mer om hur du kan använda roller i undervisningen.

Läsförståelsefrågorna som jag skrivit till detta kapitel skickar vi hem med läsläxan. Den finns som vanligt på tre nivåer och frågorna är på-, under och på djupet beroende på om man läser ”På väg”, A- eller B-boken.

Här finns läsförståelsefrågorna:

Nyckeln till skatten På väg kap 16
Nyckeln till skatten A kap 16
Nyckeln till skatten B kap 16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.