Nyckeln till skatten, Svenska år 3

Nyckeln till skatten kap 14

Nästa vecka läser vi kapitel 14 i Nyckeln till skatten. I arbetsboken arbetar vi med kopplingar mellan texten och eleverna själva. Bea tycker att det är jobbigt att hennes fotbollslag ska åka på turnering, så jobbigt att hon vill sluta på fotbollen. Här kan många känna igen sig, även om det kanske inte handlar om turneringar och fotboll.

Vi fortsätter också att arbeta med berättelsens delar med hjälp av läsbron i Språknycklar. Eleverna ska träna på inledning, handling och avslutning. Många av eleverna skriver redan riktigt bra berättelser men nu ska vi utveckla dem ännu mer. Det ska bli så roligt.

Läsförståelsefrågorna finns här:

Nyckeln till skatten På väg kap 14
Nyckeln till skatten A kap 14
Nyckeln till skatten B kap 14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.