Nyckeln till skatten, Svenska, Svenska år 3

Nyckeln till skatten kap 5

När vi arbetar med kapitel 5 i “Nyckeln till skatten” ska vi arbeta med att beskriva en bild från boken, många kommer hämta det de redan vet från texten, några kommer måla på beskrivningen och några kommer att skriva några meningar. Det är en jättebra träning att skriva till en bild som man precis läst om. Då har eleven något i ryggsäcken som de kan plocka fram.

I arbetsboken finns en skattkarta och det finns två instruktionstexter som kopieringsunderlag. Jag kommer att läsa en av texterna högt och eleverna ska ta sig från start till mål och samla bokstäver som bildar ett ord. Eleverna kommer träna på framåt/uppåt, höger/vänster och ner/upp i instruktionerna. Det förekommer ord som riktning, steg, ytterligare och kliv som vi kommer gå igenom innan de läser texten. När jag har läst instruktionerna och eleverna fått ihop sitt ord, ska de få arbeta tillsammans med sin axelkompis (de fick nya axelkompisar förra veckan) och få följa den andra instruktionstexten och samla bokstäver till ett annat ord.

Vi kommer också att fortsätta arbeta med frågor på ytan, under ytan och på djupet-frågor när vi arbetar med texter. På arbetsbladet till läxan så finns det också frågor på olika nivåer.

Läsförståelsefrågor till Nyckeln till skatten på väg kap 5
Läsförståelsefrågor Nyckeln till skatten A kap 5
Läsförståelsefrågor till Nyckeln till skatten B kap 5

 

2 kommentarer på “Nyckeln till skatten kap 5”

  1. Hej, vad kul att du gillar det 🙂 Jag har gjort till och med kapitel 8. Jag gör ett arbetsblad i veckan, så jag har inte till alla kapitel än. Hälsningar Cathrine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.