Diamantjakten, Skolan, Svenska, Svenska år 2

Diamantjakten kap 24

Veckan innan påsklovet läste vi kapitel 24. Vi pratade mycket om texten då mycket av texten kräver läsförståelse på djupet. Har man ingen koppling till det som skrivs är det ännu svårare att förstå det man läser. I klassen ligger läsförståelsen på olika nivå så klart så vi hjälper varandra.

Varför tog mamma en djupt andetag innan hon gick på anställningsintervju? Vad är egentligen en anställningsintervju? Hur känns det att gå på en anställningsintervju och kan man koppla det till något som ligger en själv nära? Varför är mamma glad när hon kommer ut från Gavinis guld?
Är det alltid dumt att ljuga? När kan det vara okej att ljuga? Kan man såra någon med sanningen?
Varför kan Maj-Björn fortsätta sin resa? Var tror vi att Maj-Björn hamnar?

Ja, det var några av frågorna som vi pratade om. De gillar att diskutera och dela med sig av sina egna erfarenheter och även om endast hälften av klassen var i skolan pga av rådande Covid-19 blev det bra diskussioner.

Arbetsbladen finns på tre nivåer med frågor, också de på olika nivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.