Matematik, Skolan

Vintergeometri

Idag hade vi elevens val igen. Med nytt tema, vintertema blev det den här gången. Jag ansvarade för gruppen som valt vintergeometri. Inspiration fick jag från vår naturskola och deras bok Att lära in matematik ute 2

Vi gjorde geometriska former i snön och sprayade sedan formerna i olika färger med hjälp av karamellfärg blandat med vatten (det behövdes ganska mycket karamellfärg till en flaska med vatten, ca 1/4 dels färg använde vi för att det snabbt skulle bli färg på snön.)
Denna gång hade jag elever från F-3 och vi började att prata om olika former, först cirkel, triangel, kvadrat och rektangel. Men eftersom de formerna var “platta” var vi överrens om att det vore roligare att jobba med former som har volym som cylinder, pyramid, rätblock, kub osv. Vi tittade och kände på olika saker som jag hade med mig och pratade om deras egenskaper.

Vi började sedan jobba, vi skulpterade olika former i snön och när vi var klara med en form sprayades de i gul, rosa, blå eller grön. Det blev en toppendag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.