Engelska, Skolan

Elevens val

Idag hade vi elevens val och jag var ansvarig för engelskagruppen. Vi gjorde så att alla elever fick göra sitt val i början på terminen och utifrån deras val fick de tre av sina val utspidda på terminen. Varje lärare får ansvara för samma ämne under de tre dagarna. Därför planerade jag min elevens val dag en gång och kan sedan köra samma uppplägg de två följande gångerna.

Det var verkligen jättekul att ha elevens val och få elever från alla de olika klasserna (F-3).
Jag började dagen med att eleverna fick se en engelsk film från Kids English Zone som handlade om kroppsdelar, antal och färger. De fick sedan rita ett varsitt monster (på engelska förståss) med valfritt antal huvuden, kroppar i olika färger. Vi pratade sedan om hur många av de olika koppsdelarna de hade och vilka färger de hade. Det blev monster, vampyrer och andra läskiga figurer.

Efter rasten åt de sin frukt och lyssnade på en saga från “Meka med engelska” som är mestadels på svenska men med engelska inslag, en rolig saga 🙂 Sen var det dags att spela Twister, på engelska förståss. Hand, foot, right, left, blue, yellow, red and green var nyckelorden idag 🙂
Efter lunchen kom höjdpunkten på dagen, Afternonn tea. Eleverna fick baka scones och receptet var på enegelska och svenska. Vi fikade sedan med te och scones med marmelad. Mums! En toppendag blev det!

20130227-211128.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.