Skolan

Nytt läsår och ny klass

Nu är det nya läsåret snart här. Jag kommer få en ny klass som jag ska följa i tre år och det kommer bli jätteroligt och så spännande att lära känna dem.

Jag har varit ledig i åtta veckor och det har varit så skönt. Jag har verkligen kunnat återhämta mig. Sista året med min årskurs trea var verkligen intensiv. Dels har de längre dagar, det är fler ämnen och lektioner som ska planeras och utvärderas men eleverna blir också äldre och man får ta sig an andra utmaningar än tidigare. Jag jobbar också väldigt intensivt. Mycket på jobbet och mycket hemma. Dels för att jag tycker det är roligt men också för att jag vill ha välplanerade lektioner, få tid till reflektion och kunna utvärdera mina lektioner, upplägg och dagar.

Nu kommer ett nytt läsår med nya utmaningar.

Detta läsår ska vi arbeta mindre med läroböcker, så jag ska börja med min årskurs etta utan mattebok vilket jag tror kommer bli bra. Jag har funderat lite över sommaren hur jag vill arbeta och med vad vi ska arbeta. Det är bra att ha lite idéer och sedan får man se om det passar klassen också, annars får det bli justeringar. Det kommer bli mycket praktiskt matte och en hel del utemattelektioner.

Något som min förra klass fastnade för var Grej of the day och jag tror och hoppas att min nya klass kommer gilla lika mycket som dem. Det gick så himla bra att fånga hela klassen med GOTD. Även de som tyckte att läsa och skriva var jobbigt fick vi med.

Vi har en ny läsebok i årkurs 1, ”Den magiska kulan”. Eller ny och ny, vi har haft den på skolan i två år. Sist jag arbeta med en årskurs etta så hade vi ”Förstagluttarna” så den blir ny för mig. Min åk trea hade ”Nyckeln till skatten” som är i samma serie som ”Den magiska kulan” så jag är bekant med huvudrollsinnehavarna Asta, Bea och Cesar. Det ska bli roligt att ta sig an den boken.

Jag kommer även arbeta med att eleverna får skriva på iPad och kommer då utgå från texten och de ordbilder som de tar upp i texten i boken. De får då skriva ordbilder och meningar på iPad två och två. De ritar sedan en bild till sin text för att träna på finmotoriken och pennfattning. Sist så ska de läsa upp sina texter för klassen och det brukar vara så uppskattat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.