Diamantjakten, Svenska, Svenska år 2

Diamantjakten kapitel 9

Förra veckans kapitel handlade om att gå till tandläkaren och frågorna i arbetsboken frågade frågor både på ytan och under ytan och kopplade till elevens egna erfarenheter. Vi har arbetat med frukostord och vad eleverna brukar eller skulle vilja äta till frukost. Vi funderade också på vad en nyttig frukost är. Och där tyckte (såklart!) eleverna olika, de var dock överens om att socker inte var så nyttigt, men att man kan äta det ibland 😀

Till veckans kapitel skickade jag hem läxor på två olika nivåer. Hur gör ni med läxor? Vi har läsläxa varje vecka från år 1 och oftast en stencil med läsförståelsefrågor. Eleverna har möjlighet att läsa och göra sin läxa i skolan.

Bokus kan du provläsa och köpa alla böcker som ingår i serien “Diamantjakten”.

2 kommentarer på “Diamantjakten kapitel 9”

  1. Hej!
    vill bara tacka dig för ditt fantastiska arbete och den tid du lägger för att fixa arbetsblad/ övning till Diamantjakten, det betyder mycket för mig och säkert för andra att du ta den initiativ och dela med dig ditt arbete.
    hjärtligt tack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *